Creativiteit kent geen tijd - wel rust!

Het is elke dag weer een strijd om alle ballen in de lucht te houden: je werk, het huishouden, kinderen op tijd op school en naar muziekles of een fanatieke sport, verjaardagen van familie, af en toe een drankje met vrienden en ga zo maar door. En dat momentje voor jezelf? Waarin je niet alleen naar de tv kijkt, maar écht ontspant? Dat schiet er vaak bij in. Want ja, wat doe je eigenlijk om echt tot rust te komen?

 

Vergeet de tijd door lekker aan de slag te gaan en je creativiteit te ontdekken. Je voelt hoe heerlijk het is om iets met je handen te doen — zonder schermen en zonder het idee te hebben dat je hersenen op volle toeren draaien. EEN WORKSHOP BIJ MET PENSEEL: MET AANDACHT VOOR JOU

Er zijn genoeg mensen die creatieve workshops geven — er zijn zelfs meer dan genoeg boeken op de markt waarmee je kunt leren waterverven. Waarom zou je dan een workshop bij mij volgen? Goede vraag. Met gelukkig ook goede antwoorden, want ik wil vooral waarde toevoegen én zorgen dat jij een leuk een leerzame tijd hebt. Eén ding is zeker: jij krijgt van mij een lijf vol energie, jeukende handen en een hoofd vol ideeën.

 

De voordelen van een workshop bij Met Penseel:

 • je krijgt persoonlijke aandacht — dankzij 15 jaar ervaring voor de klas, weet ik precies hoe ik jou op je eigen niveau verder help 
 • je vindt je eigen stijl, geen druk om ontwerpen ‘net zo mooi’ na te tekenen
 • leer alles over mijn fouten, zodat jij ze niet maakt
 • ontdek handige trucs om vlot een verbluffend ontwerp te tekenen 

 

Met mij kan je lezen en schrijven. Vooral dat laatste. Een leuke tijd samen, waarin jij leert te ontspannen met aquarel. daar teken ik voor. 


Wat gat je leren?

Botanical Watercolor is een speelse manier van schilderen met aquarel. Je leert je penseel beheersen zodat je er bloemen mee kunt schilderen die over je papier vloeien. Je gaat niet eerst schetsen, je gaat juist heel vrij werken. Je leert de unieke eigenschappen van waterverf toe te passen. Het lijkt een hele kunst, maar met een paar trucjes kan iedereen dit leren! 

 

De inhoud van de cursus is als volgt:

 • Les 1: Ik leg je alles uit over materialen (ik zou hier uren over kunnen praten, maar ik probeer het kort te houden) en we gaan aan de slag met penseeltechnieken. 
 • Les 2: ik leer je 3 verschillende blaadjes schilderen
 • Les 3: Je leert de bloem met 5 blaadjes (zie de foto's hierboven) en een variatie daarop.
 • Les 4: livesessie 1 op instagram, de eerste live gaat over de blaadjes en de bloem met 5 bladeren. Tijdens de live beantwoord ik ook alle ingestuurde vragen. 
 • Les 5: Ik leer je de roos schilderen, het favoriete onderdeel van velen! 
 • Les 6: de pioenroos. Dit is een bonusles. De reguliere workshop Botanical Watercolor is altijd te kort om deze te behandelen. 
 • Les 7: compositie, nu je alle bloemen kunt schilderen kan het nog lastig zijn om ze mooi op papier te krijgen. Ik geef je tips! 
 • Les 8: livesessie 2 op instagram, de tweede live gaat over de roos, de pioen en compositie. Tijdens de live beantwoord ik alle ingestuurde vragen. 

Wat krijg je?

Je krijgt een aantal video's, PDF bestanden als naslagwerk en de mogelijkheid om vragen te stellen. Tijdens 2 livesessies op instagram worden vragen beantwoord. 

 

Even praktisch: De cursus start op 29 april en eindigt op 8 mei met de laatste live sessie. Je hebt daarna nog 3 maanden de tijd om alle video's te bekijken. Vanaf 29 april krijg je toegang tot alle video's, dus je mag zelf het tempo bepalen. 

 

De livesessies zijn op 3 mei om 19:30 en op 8 mei om 19:30

Dit zeggen deelnemers die jou voorgingen

Tijdens de workshop gaat het erom dat jíj het geslaagd vindt. Maar als ik toch even aangeef wanneer het voor mij geslaagd is: als deelnemers elkaar aan het einde van de workshop aantikken en tegen elkaar zeggen hoe leuk en ontspannend het is. Als deelnemers me vragen waar de producten te koop zijn. Je bent dan zo geholpen en geïnspireerd om verder te gaan met je creativiteit, dat het werken met aquarel echt een gouden randje heeft.

 

 

— ‘Erg inspirerend en leerzaam. Ik zou uren naar je kunnen luisteren. Je vertelt er met zoveel enthousiasme over.’ 

 

— ‘Duidelijke stappen, goede voorbeelden, goede feedback en gewoon prettig in de omgang.’

 

— ‘Ik heb erg genoten van de workshop. De afwisseling theorie en zelf aan de slag gaan werkte voor mij heel goed.  Het enige dat ik jammer vond was dat er een einde aan de workshop zat.’

 

— ‘Rust, professioneel, stap voor stap nam je ons op enthousiaste wijze mee in het aquarellen. Heel geduldig!’ 

 

— 'Je hebt oog voor een ieder, straalt veel rust uit. Je benadert iedereen positief en wil graag helpen. Sowieso vond ik je uitleg erg fijn.’

 

Ben je benieuwd wat deelnemers maken tijdens de workshop? Ik heb een kleine selectie foto's voor je;