handlettering

handlettering · 13. mei 2019
Fijne materialen om te werken vind ik belangrijk. Als je net start ben een nieuwe hobby dan kun je vaak met een paar basismaterialen al aan de slag, maar als je een tijdje bezig bent en echt geniet van je creativiteit, dan is het fijn om jezelf wat luxe te gunnen. Ik vergelijk dat met het hebben van een vaatwasser of een ligbad in de badkamer. Het is niet hoognodig, maar wel heel fijn. Een gum is het allerbelangrijkste gereedschap dat ik heb. Zonder gum ben ik niets. Ik vind het prettig om te...
handlettering · 18. januari 2018
Mijn persoonlijke favoriet is eigenlijk geen verf, maar een inkt: sumi inkt. Met een rafelig penseeltje schrijf ik een beetje nonchalant zoals je hierboven ziet. Dit is mijn absolute lievelingsstijl. Ik kan uitgebreid op internet handlettering in deze stijl bekijken en letters bestuderen. Het lijkt alsof je maar iets doet, in werkelijkheid is dat niet zo hoor. Er zijn voor mij echt een aantal regels die ik hanteer, waardoor mijn letters er zo uitzien zoals ze eruit zien.

handlettering · 08. oktober 2017
In mijn artikel over handlettering hacks verwees ik al naar ome Ali. Ik kreeg veel vraag naar linkjes. Snap ik wel, want je kunt compleet verdwalen op Aliexpress. Ik heb geen affiliate account op aliexpress, dit artikel is gewoon voor de fun! De spullen die ik heb gekocht wilde ik ook echt graag hebben. Let's go!
handlettering · 04. oktober 2017
Sparkle and shine! Handletten (of brushletteren) in shiny kleuren is de bom. Goud, zilver en glitters zijn allang niet meer alleen voor de feestdagen. Ik laat je drie technieken zien waarmee je een super shiny effect krijgt!

handlettering · 13. september 2017
Als je net als ik all day every day bezig bent met letters schrijven, tekenen en schilderen dan vind je het waarschijnlijk ook wel handig dat er voor sommige handelingen of spullen ook short-cuts bestaan. Hacks maken het leven makkelijk en zo ook bij handlettering. Ik heb zeven hacks voor je!
handlettering · 23. mei 2017
ARGH! Eén van de ergste fouten, want ik zie het pas als mijn werk helemaal klaar is. En ik vind dat zo ontzettend stom! De beste manier om zeker te weten dat jouw schaduwen op de goede plek zitten is er even een alfabetje naast leggen met schaduw. Dat hoeft natuurlijk niet hetzelfde lettertype te zijn, maar je kunt wel even checken waar de schaduw moet komen. Werk met potlood en controleer je werk goed voor je het gaat invullen met fineliner, dan weet je zeker dat je goed zit!

handlettering · 06. mei 2017
Jup, dit krijg ik regelmatig om mijn oren geslingerd. Ik denk dat dat ik een goed voorbeeld geef, door te ondernemen en mijn droom te volgen, maar blijkbaar zien de mini-mensen in ons huis vooral dat ik er 'alweer niet ben.' Niet te serieus nemen natuurlijk, ik vond het grappig om deze uitspraak te handletteren! Handlettering is natuurlijk heerlijk om te doen, vooral als je een nieuw lettertype hebt gezien dat je dolgraag wil uitproberen. De vraag is alleen, wat ga je nu weer schrijven?...
handlettering · 14. maart 2017
Ik heb weer een video voor je gemaakt! Ik laat je zien hoe je letters kunt versieren met bloemen en blaadjes. Dit gaat je zeker helpen om in de lente stemming te komen, als je dat niet al was! Veel succes hiermee! Laat je me weten of het gelukt is?

handlettering · 11. februari 2017
Een nieuwe categorie! Ik laat je zien hoe ik stap voor stap een ontwerp heb gemaakt. Als je het leuk vind kun je het proberen na te maken. Ik vertel je welke materialen ik heb gebruikt en welke stappen ik heb genomen om tot dit ontwerp te komen. Gaat het je te snel? Kijk of je zelf een tussenstapje kunt vinden!
handlettering · 08. februari 2017
Het is alweer bijna 14 februari, tijd voor valentijn! Ben jij een romanticus? Ik eigenlijk niet zo, maar ik houd wel van het verrassingselement van deze dag! Ik vind het heel leuk om te zien wat mijn dochter voor haar Valentijn shopt en hoe dat giechelend afgeleverd wordt. Ze is er nog niet over begonnen, maar als ze dat wel doet, dan hoop ik zeker dat ze voor een zelfgemaakt kaartje zal kiezen. Weet jij nog niet wat je wil maken? Ik heb wat ideeën voor je! En als je niet van Valentijn houdt,...

Meer weergeven