· 

Brushpen review 2019

De Mega Brushpen Review is één van de meest gelezen artikelen op mijn site. Hoewel het een wat oudere blogpost is, kan ik me nog steeds goed vinden in deze review. Ik gebruik nog steeds de edding 1340 het allermeest. Ik vind het daarentegen ook erg lekker om in een verloren moment met een brushpen in een schriftje te schrijven. Ik gebruik dan het liefst een hard tip brushpen, omdat deze een kleiner puntje heeft. Daarnaast krijg ik de laatste tijd ook opdrachten waar mijn favoriete edding te groot voor is, dus ik moest nodig op zoek naar een favoriet met kleiner puntje. Ik deed een bestelling bij penstore.nl en aangezien ik toch bezig ben neem ik de mega populaire Karin Markers ook meteen mee in mijn review. 

Tombow Fudenosuke brushpen ~ hard tip

Deze kleine Tombow is een hard tip brushpen en kost €2,99. Ik had deze brushpen al, maar dan de zachte variant. Ik vind het geen superfijne brushpen. Ik zie andere lettering artiesten echter complete liefdesverklaringen aan deze brushpen schrijven, dus ik gaf hem nog een kans. 

 

Wat fijn is dat je de dunne lijnen met deze brushpen echt súúúperdun kunt schrijven. Ik heb echter grote moeite met de overgangen, deze krijg ik gewoon niet smooth. Ik merk dat het goed lukt als ik langzaam schrijf. Ik kan natuurlijk wel langzaam schrijven, maar ik doe het niet graag. Dit is dus een prima brushpen, maar niet voor mij. Wat fijn is, de inkt is waterproof! 

Faber Castell Pitt Artist brushpen

Ik heb de Faber Castell Pitt Artist brushpen al veel voorbij zien komen op instagram. Hij kost €2,79 en komt in héél veel kleuren. Ik had er nog nooit mee geschreven, dat werd hoog tijd! De brushpen heeft geen hard tip, maar en viltstift punt. Ik kocht deze brushpen vooral voor de review en omdat er een witte variant van is, die dekkend zou moeten zijn. 

 

Het puntje van de Faber Castell is veel kleiner dan mijn edding en ook stijver! Yay! Wat een fijne ontdekking is dit zeg. Hij schrijft net als de edding of een tombow dual brush, maar veel kleiner! Deze lijkt me dus top voor wat langere teksten of veel flourishing. Hij gaat super soepel over mijn papier, ik hoef er niet eens aan te wennen. 

 

Enig nadeel: de witte brushpen is niet dekkend, maar hartstikke transparant. Die is dus hooguit geschikt om over donker, glad papier te schrijven. De inkt is (uiteraard) niet waterproof. 

Pentel Touch Brush Sign

De Pentel touch sign was één van mijn eerste brushpennen. Je koopt deze voor €2,10. Lekker betaalbaar dus! Deze brushpen schrijft gewoon lekker en de kleurtjes kun je met elkaar laten blenden. Ik weet uit ervaring dat het puntje niet snel slijt. Een nadeel vind ik dat het tempo waarom de inkt uit de punt vloeit mijn neiging tot snel schrijven niet goed aan kan. De pen gaat haperen. Dit kan ik oplossen door minder snel te schrijven. Prima voor een opdracht, maar als ik in mijn schriftje bezig ben vind ik het fijn om op mijn eigen tempo te schrijven (en dat is een vrij hoog tempo).

 

Je kunt de gekleurde varianten ook in een potje ecolint dippen om een kleur effect te krijgen. Je kunt er alleen niet te groot mee schrijven, dan vloeit de inkt niet lekker. Je kunt je natuurlijk afvragen of dit nodig is, want als je groter wil schrijven, kun je ook een grotere brushpen pakken, toch? De inkt is niet waterproof. 

Zebra pocket brush pen WF3

Deze hard tip brushpen van Zebra kost €3,19 en daarmee geen koopje. For the sake of the review kocht ik deze. Ik heb niemand ooit over deze brushpen gehoord, behalve dan de Funwari brushpennen van the happy ever crafter. Maar die zijn in Nederland niet verkrijgbaar. Het is een brushpen met harde punt, maar aanzienlijk groter dan de punt van de Pentel en de Tombow. Toen ik begon te schrijven met deze pen was het alsof engeltjes in mijn hoofd begonnen te zingen. Wat een fijne pen! Hij is mooi zwart en hij kan mijn neiging tot snel schrijven goed aan. Ik ben met deze ontdekking echt heel blij! Ook fijn: de inkt is waterproof!

Karin brushmarker pro

De Karin markers zijn inmiddels beroemd op social media. Je shopt ze los voor €2,33 en je kunt mooie sets kopen. Als je op instagram zit, dan heb je ze waarschijnlijk al tientallen keren voorbij zien komen. Het zijn viltstift brushpennen en schrijven behoorlijk groot. Zeker niet geschikt voor mijn schriftje. De brushpen schrijft heerlijn. Als je kunt brushletteren, dan kun je met deze markers schrijven. De inkt is prachtig en vloeit rijkelijk. Zelfs op aquarelpapier krijg je een fantastisch resultaat. De deelnemers van de brushlettering workshop waren ook laaiend enthousiast over deze brushpennen. 

 

Conclusie:

Mijn nieuwe favorieten zijn de Faber Castell en de Zebra. Ik denk dat Faber Castell zelfs de Edding van zijn troon gaat stoten, want het puntje lijkt minder snel te slijten. De zebra is mijn nieuwe hard-tip favoriet. Ik hoop toch echt dat de funwari brushpennen in Nederland verkrijgbaar zullen zijn, of ik moet overwegen om ze te shoppen in een internationale webshop, want ik ben echt benieuwd naar ze! 

 

PS: geen affiliate linkjes dit keer! Je kunt sommige van deze brushpennen wel bij bol.com kopen, maar dan krijg je zeker niet de beste prijs! Penstore.nl is je vriend voor de hard tip brushpennen en de Karin markers kun je kopen bij Busch&vdWorp, de leukste winkel in Zwolle. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0