· 

Start een bullet journal!

Jawel! Ik ben nu echt in een bullet journal begonnen. Na uren lezen, artikelen zoeken en onderzoeken welke materialen ik nodig heb ben ik op een gegeven moment maar begonnen. Ik vertel je over mijn zoektocht en welke keuzes ik heb gemaakt! 

 

Allereerst, het journal zelf. Ik wilde een journal met dik papier. Dat blijkt niet te bestaan. Logisch ook wel hoor, dik papier maakt een dik boekje en een journal van 100 pagina's, dat heb je zo vol. Dat betekent dat je consessies moet doen in het materiaal dat je gaat gebruiken. Er is wel een merk met boekjes met dikker papier,  de Nuuna, maar dat vond ik net iets te prijzig voor een eerste boekje. Ik wil het boekje dan ook graag eerst even voelen, dus ik koos nu voor de Leuchtturm. Een stevig boekje met veel van die lintjes en een elastiek om de boel bij elkaar te houden.

Wat doe je in een bullet journal?

Ik geef er mijn eigen draai aan, ik houd me niet aan de 'vaste regels' voor bullet journaling. De reden dat ik ermee begonnen ben ik dat ik echt veel stress voelde, door de verschillende dingen die ik deed. Mijn werk, Letterfabriek en een studie. En oh ja, een gezin. Echt wel pittig. Ik wil in mijn bullet journal mijn studie in kleine brokjes overzichtelijk maken, zodat ik mezelf kan laten zien dat het echt wel meevalt en dat ik het allemaal onder controle heb. Ik heb dus een pagina gemaakt met alle opdrachten die ik moet doen en ik maak elke week een 'weekly.' Dit weekoverzicht is alleen voor de studie, mijn daadwerkelijke agenda heb ik op mijn telefoon, zodat ik mezelf herinneringen kan sturen. 

 

Daarnaast gaan er weer allerlei creatieve laatjes open met ideeën voor leuke pagina's en andere dingen waarmee ik mezelf kan helpen overzicht te krijgen. Dit ga ik later aan je laten zien! 

 

Je kunt elke maand een pagina maken met de naam van de maand en allerlei tekeningen. Je kunt alles in jouw weekly zetten en je kunt natuurlijk ook een maandoverzicht maken, een 'monthly.' Daarin kun je bijvoorbeeld verjaardagen bijhouden. 

Tips

Wil jij ook gaan starten? Dan heb ik een paar tips voor je:

Richt de laatste paar pagina's in om je pennen te testen. Je kunt aan de achterkant van het papier zien of het doordrukt of doorschijnt. Je ziet bovenaan deze pagina iets enorm doordrukken van de achterkant en daaronder zie je inkt doorschijnen. De bovenste is de Edding brushpen (helaas...) en die daaronder is de Tombow. De Edding kan ik dus helemaal niet gebruiken, want alle kleuren drukken door. Maar de Tombow drukt niet door en de lichte kleuren schijnen ook niet door. De lichte kleuren van Crayola schijnen ook niet door. 

 

Als je wel helemaal creatief uit je bol wil gaan, dan kun je het beste werken op los aquarelpapier en dat papier in je bullet journal plakken. Het papier in je boekje gaat zeker bobbelen als je natter product gebruikt. 

 

De links in deze post zijn affiliate linkjes. Bedankt voor je steun! <3

Reactie schrijven

Commentaren: 0