· 

Maak een herfst bucket list!

Misschien vind jij, net als ik, een bullet journal nog een beetje spannend. Ik heb er wel over nagedacht, maar wat zou ik er dan in bij willen houden? Een agenda gebruik ik op mijn telefoon en al die trackers over hoe ik me voel en hoeveel water ik heb gedronken, dat is echt niets voor mij. Ik denk eerlijk gezegd dat ik vergeet het in te vullen. Tot ik het idee zag van een seizoens bucket list, dat vind ik leuk! En het past bij de herfst vind ik, want ik moet er wel iets van maken wil ik het een beetje gezellig hebben de donkere maanden. Deze bucket list past prima in mijn Hygge voornemen! 

 

Ik laat je stap voor stap zien hoe ik dit heb aangepakt. Als je op een foto beter wil bekijken, klik er dan even op, dan wordt deze groter. Helemaal onderaan staat het lijstje met de materialen die ik heb gebruikt. 

Stap 1: schets de contouren van de bucket list. De titel maak ik natuurlijk met handlettering! 

Stap 2: ik maak de letters van de titel dik, die ga ik later invullen met kleur. Ik zet ook wat lijntjes voor de onderdelen van mijn bucket list.

Stap 3: De onderdelen van de bucket list schrijf ik meteen met fineliner, ik gebruik mijn favoriet: de Edding profipen. Aangezien ik ook nog wat water en inkt ga werken is het heel belangrijk om een pen met watervaste inkt te gebruiken! Ik schrijf mijn letters in een handlettering achtig lettertype, maar je kunt ook je eigen handschrift gebruiken! 

Stap 4: Ik gum de eerste lijnen vast weg. Wel goed laten drogen! Ik zorg dat de potloodlijnen van de blaadjes heel dun zijn, want dit schijnt altijd nog wel door de verf of ecoline heen. 

Stap 5: ik vul de dikke letters in met mijn tombow stiften. Als je geïnteresseerd bent in deze techniek, dan is mijn workshop handletteren met kleur zeker iets voor jou! 

Stap 6: Ik vul mijn blaadjes in met ecoline. Nu goed laten drogen! 

Stap 7: Als de ecoline droog is dan gum ik eerst al het potlood weg. Dan zet ik een buitenlijn om de blaadjes. Ik doe dat expres niet al te netjes, ik vind dit een speels effect geven. Je kunt het natuurlijk ook gewoon wel netjes doen, net wat je zelf wil. 

 

Nu is het tijd om jouw bucket list onderdelen af te gaan vinken! Succes met jouw bucket list, je kunt me op instagram en Facebook taggen om jouw werkstuk te laten zien. Zeker even doen!

 

 

Ik laat je nog even weten welke materialen en kleuren ik gebruikt heb;

 

Tombow dual brushpennen: 845, 873 & 055

Ecoline: 422, 311 & 676

Papier: Creatime 200 grams aquarelpapier (mijn favoriet!)

 

De linkjes in dit artikel zijn affiliate linkjes. Klik hier als je meer wil weten. Bedankt voor je steun :-)

Reactie schrijven

Commentaren: 0