· 

Mega brushpen review!

Ik ben dol op brushpennen! Ik vond het hoog tijd om al mijn materialen eens op een grote bult te gooien en er een review over te schrijven. Ik lees ook heel graag reviews van anderen en ik merk wel dat de brushpennen waar iemand anders lyrisch over is, ik dan helemaal niks kan vinden. Ik ga dus vooral proberen te beschrijven wat de eigenschappen van de brushpen zijn, zodat jij zelf kunt beslissen voor welke brushpen je wil gaan! 

1. Artline Stix

De artline stix zijn eigenlijk bedoeld als stiften voor kinderen. Heel toevallig zijn ze uitermate geschikt voor brushlettering. De punt is lekker stevig, waardoor de lijnen naar bededen heel mooi dik uitkomen. Ik vind het met deze brushpennen wel lastiger om de haarlijnen (de dunne lijnen omhoog) mooi fijn te krijgen. Als ik daar goed op let dan lukt het wel. Als je benieuwd bent naar hoe je deze stiften kunt inzetten, dan zou je eens moeten kijken op het instagram account van LoveforLettering, zij maakt echt kunstwerken! Deze stiften zijn qua prijs/kwaliteit verhouding misschien wel de beste koop! Je shopt ze bijvoorbeeld bij splendith.nl, de set van 6 kost € 7,95

2. Ecoline brushpen

Ik zal heel eerlijk met je zijn: ik ben zelf niet zo van projectjes met heel veel kleur. Ik vind het tof om te zien wat andere mensen kunnen maken met allerlei technieken, ik word vooral heel blij als mijn letters goed lukken. De ecoline brushpennen maken het echter wel heel makkelijk om iets tofs te maken met kleur, je kunt ze namelijk in een potje met ecoline dippen! De derde 'brush' is geschreven met de gele brushpen, gedipt in aqua ecoline. De onderste heb ik grijs gedipt in aqua ecoline, die is dan iets minder tof. Uit de stiften komt echte ecoline, de kleuren mengen ook mooi met elkaar. Ik denk dat deze brushpennen het meest geschikt zijn voor uitgebreide creatieve projecten. Je kunt er ook achtergronden mee maken voor handlettering, de kleur loopt uit zodra het in aanraking komt met water. De punt is een stuk zachter dan de artline stix, maar ook hier vind kun je de lijnen naar beneden heel vet aanzetten. Ook deze brushpennen zijn een goede aanschaf, gezien de prijs/kwaliteitverhouding. 

Je shopt ze bijvoorbeeld bij bol.com, een set van 5 kost €9,87

3. Edding 1340

De Edding 1340 is echt een topper. Het is een stevige brushpen, ik vind het zelf heel lastig om te schrijven met een brushpen met een heel zachte punt. De Edding geeft lekker veel inkt af, je hoeft niet veel moeite te doen voor een goede brushletter. Ik vind deze brushpen heel geschikt om mee te beginnen. Hij kost maar €1,50 en komt ook in meerdere kleuren. Het is wel echt een stift, kleuren met elkaar blenden zal dus niet heel mooi gaan hiermee. 

Je shopt 'm onder andere bij hobbygigant.nl

4. Zig clean color

Je ziet het waarschijnlijk wel op de foto, ik vind deze brushpen heel erg lastig. Ik weet dat anderen er wel mee kunnen schrijven, mij lukt het niet. Ik heb nog geprobeerd heel langzaam te schrijven, dat is bij deze brushpen echt nodig, maar het hielp niet. De punt is gemaakt van losse synthetische haren. Dat sprak me enorm aan, want ik vind het schrijven met een penseel het allerfijnst, maar ze lijken gewoon niet zoveel inkt af te geven. Daarnaast schrijven ze ook gewoon niet soepel. Dippen in ecoline geeft geen effect, dus wat je er uiteindelijk mee zou kunnen? Ik weet het niet zo goed...

5. een penseel

Mijn favoriet! Ik vind een penseel gewoon het allertofste effect geven. Ik gebruik de aquash van pentel graag, maar ik vul het reservoir nooit. Ik houd graag zelf controle over de hoeveelheid water die ik gebruik. Ik vind het schrijven met ecoline best lastig, het glijdt enorm. Het effect daarentegen vind ik echt heel mooi. 

Op de foto hieronder heb ik mijn waterverfpalet gebruikt en ook de aquash brush. Ik heb deze tekst geschreven op aquarelpapier, terschelling glad. Dit is glad genoeg om op te schrijven, maar heeft ook iets ruws, waardoor je penseel en verf niet alle kanten op glibbert. 

De aquash shop je bijvoorbeeld bij bol.com en kost €9,30. Best prijzig, maar je doet er een eeuwigheid mee. Ecoline shop je ook bij bol, een set van 6 mooie kleuren voor €17,99. Aquarelpapier Terschelling glad shop je ook bij bol, een blok van 18 x 24 (20 vellen) kost €18,90. Prijzig, maar dit is echt het allerfijnste papier dat je jezelf cadeau kunt doen! 

Dat was mijn mega review! Ik hoop dat je er iets aan hebt en dat ik je heb kunnen inspireren. Ik heb alle producten in deze blog zelf gekocht. De linkjes in deze blog zijn affiliate links, als jij via mijn link iets koopt krijg ik een kleine commissie. Lees ook mijn disclaimer voor meer informatie. Bedankt voor je steun! 

Reactie schrijven

Commentaren: 4
 • #1

  Kaat (woensdag, 19 april 2017 09:09)

  Geweldig!! Ik kan straks mijn ecolinebrush pennen ophalen. Ik heb er sinds oktober twee en nu dus een set met tien aangeschaft. Alleen die Edding 1340.... ik kan hem nergens vinden. Heb al in meerdere winkels gevraagd (ook echte speciaalzaken). Waar koop ik die?? En dan bedoel ik niet online.... Groetjes Kaat

 • #2

  Judith (woensdag, 19 april 2017 09:19)

  Hi Maaike, leuk om te zien dat je blij bent met je Artline Stix! En fijne blog om te lezen!

 • #3

  Letterfabriek (woensdag, 19 april 2017 09:24)

  @Kaat, ik heb de edding 1340 zelf online gekocht. Veel boekwinkels verkopen edding als merk, de Bruna onder andere. Misschien kunnen zij het voor jou apart bestellen?

 • #4

  Annelies (donderdag, 20 april 2017 08:38)

  Bedankt voor de tips.