· 

Review: Leer handletteren met Hemelsblauw

Tjee, wat komen er veel handletter boeken uit zeg! Terwijl ik dit schrijf zijn er twee nieuwe boeken naar mij onderweg. Superlastig om te bepalen welk boek bij jou past, als ze niet allemaal in de boekwinkel liggen. Ik kan me ook zo voorstellen dat je niet elk handletter boek gaat kopen, ik in elk geval zeker niet! Ik vertel altijd dat ik het meest fan ben van het werkboek van handletteren doe je zo, omdat dat boek zo lekker praktisch is en echt superveel voorbeelden geeft. Ik mis in dat boek wel wat uitleg, soms heb je net de juiste woorden nodig om te begrijpen wat je nu eigenlijk moet doen om die letter goed te kunnen tekenen. Deze beauty is daar het antwoord op! 

Dit zijn de dames van Hemelsblauw. Ze hebben een heel leuk blog en posten handige filmpjes waarin ze bijvoorbeeld tips geven om illustraties te tekenen. Het boek dat ze gemaakt hebben vind ik echt top, omdat het je echt stap voor stap uitlegt hoe je letters in verschillende stijlen kunt tekenen. Verwacht niet allerlei flashy ontwerpen, zoals in de boeken handletteren doe je zo, maar echt uitleg -goede uitleg- en praktische opdrachten waarmee je alles meteen in de praktijk kunt brengen. Je kunt ook allerlei werkbladen downloaden en printen om mee aan de slag te gaan. Jullie weten waarschijnlijk wel dat ik daar heel erg fan van ben, dan kun je net zolang oefenen als jij nodig hebt en hoef je niet te stoppen omdat de bladzijde vol is. 

Het boek is aantrekkelijk vormgegeven. Kleurrijk, maar niet schreeuwerig. Lekker veel variatie in lettertypes, maar ook weer niet zo gevarieerd dat je het idee krijgt dat jij het nooit gaat leren. Het papier is echt geschikt om op te tekenen en schrijven als je dat zou willen. Dit boek gaat zeker mee naar mijn workshops vanaf nu. Ik neem altijd een stapeltje boeken mee voor mensen die iets meer tijd nodig hebben om geïnspireerd te raken, of voor mensen die na de workshop juist verder willen met handletteren en graag een boek willen kopen. 

 

Welk boek is nu het beste? Vraag jezelf af wat je wil met een boek. Wil je leren handletteren en wil je meerdere lettertypes kunnen handletteren (uit je hoofd)? Dan is dit boek van Hemelsblauw echt een aanrader. Wie mijn blogs regelmatig leest weet dat ik niet zo van het natekenen ben en dat ik juist aanmoedig om veel te schetsen en eigen ideeën op te doen, dus het boek van Hemelsblauw past helemaal in mijn straatje. 

 

Het boek kost 12,99 en je kunt het hier shoppen. Je vind Hemelsblauw online op www.hemelsblauw.net

 

* Het boek is naar mij opgestuurd. De link die ik gebruik is een affiliate link. Leer hier meer over in mijn disclaimer

Reactie schrijven

Commentaren: 0